İl Müdürlüğümüz Personellerine 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından İlk Yardım Eğitimi Düzenlenmiştir.

24 Temmuz 2024

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında İl Müdürlüğümüz personellerine İl Sağlık Müdürlüğü İlk yardım eğitmenleri tarafından ilk yardımcı eğitimi verilmiştir.
Kamu kurumlarında ilk yardım eğitimi, kişilere, acil durumlarda hızlı ve etkili müdahale yapabilme yeteneği kazandırarak, kazaların ve ani hastalıkların olumsuz sonuçlarını azaltmayı hedefler. Çeşitli acil durum senaryolarında nasıl hareket etmeleri gerektiği öğretilir.
Hayat Kurtarma: İlk yardım eğitimi, hayati tehlike oluşturan durumlarda bilinçli müdahalelerle hayat kurtarma olasılığını artırır.
Sağlık Bilincini Artırma: Çalışanların sağlık ve güvenlik konularında daha bilinçli olmalarını sağlar.
Kaza ve Yaralanmaların Azaltılması: Çalışanlar, iş yerinde meydana gelebilecek kazaları ve yaralanmaları önleme konusunda daha dikkatli ve bilgili hale gelir.
Acil Durumlarda Hazırlıklı Olma: Acil durumlar karşısında panik yapmadan, sakin ve etkili bir şekilde müdahale edebilme becerisi kazandırır.