36. Ahilik Haftası Etkinlikleri

25 Eylül 2023



Antalya’da 36. Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı.
Antalya’da 36. Ahilik Haftası etkinlikleri ilk önce Kaleiçi Ahi Yusuf Türbesi’nde, Ticaret İl Müdürümüz Halil ÖZŞAHAN, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, siyasi parti temsilcileri AESOB yönetim denetim ve disiplin kurulu üyeleri, oda başkanları ve kurum müdürlerinin katılımıyla İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya’nın dualarıyla başladı. 
Törende Ahilik teşkilatında Şed kuşatma merasimi adı verilen tiyatral bir etkinlik ile canlandırıldı. Şed kuşatma merasiminin ardından Yılın Ahisi Bayram Sözer, Yılın Kafası Behiye Çotur, Yılın Çırağı seçilen Ceyhun Biçak’a il protokolü tarafından ödülleri takdim edildi. Ayrıca törende Yılın 2. Ve 3. ahileri, kalfaları ve çıraklarına da ödül verildi.  
 
Antalya Valisi Hulusi Şahin ahilik kültürünün toplumumuzdaki yeri ve önemine değinerek; Tüm esnaflarımızın bizim milli kültürümüzün birer bayraktarı ve birer temsilcisi olduğunu ve ticaret yaparken bunu unutmamaları gerektiğini tavsiye ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Ahilik Haftası kutlamaları Tarihi Demirciler Çarşısı namı-ı diğer Ahi Meydanı’nda, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri, Oda ve Kooperatif Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, yerel esnaf ve sanatkarlar ve birçok Antalya halkının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

36. Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan beraberinde, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Yılın Ahisi seçilen Bayram Sözer, Birlik Yönetim, Denetim, Disiplin Kurulu Üyeleri, Oda - Kooperatif Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet ile birlikte Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin’i ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’i makamında ziyaret ederek plaket takdim edildi ve Vali Hulusi Şahin’e Ahi kaftanını giydirildi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Kuaförler, Manikürcüler Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğinde Antalya Huzurevi Yaşlı Bakım Evinde ve Antalya Doğan Güneş Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezi’nde kıymetli büyüklerimizin, huzurevi sakinlerinin ve depremzede vatandaşlarımızın saç - sakal tıraşları ve kişisel bakımları yapıldı.

36. AhilikHaftası kapsamında ebediyete irtihal eden esnaf ve sanatkarlarımız ve teşkilat mensuplarımıza adına Muratpaşa Camii’nde ikindi namazına müteakip okutmuş olduğumuz Mevlid-i Şerif ve Hatim Duası ve ardından Oda Başkanlarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte lokma dağıtımı yapıldı.